instalar-aire-acondicionado

Instal·lar aire condicionat, a qui recórrer?

instalar-aire-acondicionado

Saps que en 15 dies tenim l’estiu damunt, oi? Pot ser que estiguis fart de passar calor o que vulguis canviar el teu sistema d’aire condicionat. En tots dos casos, voldràs instal·lar aire condicionat a la teva casa. I, com sempre quan es tracta de qüestions tècniques, t’estaràs preguntant quin sistema és el més convenient per a la teva llar, quina instal·lació és la més adequada per a tu. Amb aquest article volem ajudar-te a donar resposta a aquestes qüestions perquè triïs el sistema d’aire condicionat que més et convingui.

Si t’has informat sobre les opcions disponibles per instal·lar aire condicionat, hauràs vist la varietat d’oferta que tens i la quantitat de conceptes que has de manejar per parlar d’instal·lacions d’aire condicionat: split, multi-splits, unitat interior, unitat exterior, bomba de calor, aire condicionat per conductes, etc. Per això és recomanable contactar amb una empresa professional, perquè t’assessori en tot el referent a la instal·lació d’aire condicionat i t’aconselli quin és la que més s’adequa a les teves necessitats de climatització, tenint en compte les característiques de la teva casa com el sistema d’aïllament, les finestres, si hi ha alguna fuita d’aire, el tipus de terra, etc.

Tipus d’aire condicionat

La instal·lació d’aire condicionat més típica és la denominada split i consta d’una unitat exterior i una o diverses interiors, depenent de les habitacions que vulguis climatitzar. Aquest tipus d’aire condicionat és el que es col·loca en la paret per aclimatar una habitació, el saló o l’estada que triïs. En aquest cas, si la teva opció és refredar diversos llocs dins de la casa, et recomanem una instal·lació multi-split. Amb una unitat exterior, podràs connectar diverses unitats interiors.

També existeix la instal·lació d’aire condicionat per conductes. En aquest tipus, els aparells no queden a la vista pel que potser és l’opció més estètica, ja que les màquines estan integrades en un fals sostre. Un dels majors avantatges que aporta aquest sistema és que cada habitació pot tenir un termòstat, de manera que es pot regular la temperatura per a cadascuna d’elles. Es tracta d’una instal·lació més costosa, tant econòmica com de temps, però és la que ofereix major capacitat de control i també un millor confort.

També és molt important tenir en compte el tipus d’instal·lació disponible que hi ha en l’habitatge, ja que es poden valorar un altre tipus de solucions de climatització. Si es disposa d’una bomba de calor reversible, és a dir que aporta tant calefacció com refrigeració, es pot avaluar la possibilitat de combinar la instal·lació amb un terra radiant-refrescant, que permetrà un gran confort tant a l’hivern com a l’estiu.

Les opcions són múltiples i tot dependrà de les característiques de la teva llar i de les teves necessitats. Així que si estàs pensant a instal·lar un aire condicionat, el millor serà que busquis un instal·lador professional d’aire condicionat que s’encarregui d’assessorar-te sobre quin és el sistema d’aire condicionat que necessites i que t’ofereixi la millor solució.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *