Piscina-sostenible-CAT

Descobreix que són les piscines sostenibles

Piscina-sostenible-CAT

No són molts els afortunats que poden gaudir d’una piscina privada. La gran majoria viu a les ciutats, en pisos que com a molt, les tenen comunitàries. Els confinaments de la pandèmia de Covid-19 han canviat els plans de reforma i les noves construccions. Més persones han volgut marxar de la ciutat i viure en espais més oberts, a habitatges unifamiliars amb jardí, i si pot ser, piscina. Però si estàs conscienciat amb el canvi climàtic i la pèrdua de recursos naturals com l’aigua, ben segur que entres en una contradicció. Però, això s’ha acabat amb les piscines sostenibles, que permeten gaudir d’aquesta instal·lació amb consciència. Des de RoigSat t’expliquem com funcionen i et recordem que hauries de fer un bon manteniment de la caldera i de l’aire condicionat, pots demanar cita amb els nostres tècnics experts.

Com funcionen les piscines sostenibles?

La construcció de nous habitatges ha avançat molt en els últims anys per a aconseguir fer servir materials sostenibles, reutilitzables i reciclables. La denominada arquitectura ecològica té en compte diferents premisses per fer de la nova llar un habitatge més ecològic. Per exemple, aprofita l’aigua de la pluja per a assolir dos objectius: protegir el medi ambient i millorar l’eficiència energètica. Ara també és possible eliminar el clor i els químics de les piscines que afecten la pell i el medi ambient.

Les piscines sostenibles són instal·lacions artificials que imiten la natura amb un manteniment semblant a les llacunes i rius, ja que s’autonetegen. La diferència es troba en el manteniment i la filtració de l’aigua, que es du a terme mitjançant les plantes, que actuen com a depuradores. Moltes vegades s’afegeix una bomba i un filtre per a facilitar la neteja.

Algunes d’aquestes piscines també anomenades biològiques o ecològiques també inclouen cascades per ajudar a circular l’aigua i evitar l’estancament.

Avantatges de les piscines ecològiques

Aquestes instal·lacions són més saludables per a les persones i en tractar-se de construccions ecològiques, també són la millor opció pel medi ambient. Per altra banda, suposen un estalvi econòmic, ja que es prescindeix de les despeses en productes químics i manteniment.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER