Trucs per escalfar millor casa teva

 

 

Happy Relaxed Woman Resting On A Couch At Home

Ha arribat l’hivern, i aquest any els homes del temps pronostiquen que serà molt més fred que altres anys. Si no has fet la revisió de la caldera i els radiadors,  encara ets a temps d’assegurar-te que funciona correctament i evitar-te un ensurt. A més d’un funcionament óptim del sistema de calefacció, també hauries de tenir present algunes mesures per evitar que l’escalfor s’escapi de la teva llar. Des de FACUA recomanen això:

Segons l’associació de consumidors FACUA entre gener i octubre de 2015 la factura de la llum hagi pujat un 6,3% respecte al mateix període de l’any anterior. A més, un informe de l’Instituto de Diversificación y Ahorro Energético (IDAE), encendre l’estufa o el braser elèctric suposa el 46% del consum energètic de les llars espanyoles.

Ángeles Castellano, de FACUA, considera que “una de les claus és tenir bons tancaments tant en portes com en finestres, ja que per allà se’n va una part important de l’escalfor acumulada en la llar”. I si les nostres finestres deixen passar massa aire i no podem canviar-les, hi ha fórmules casolanes perquè això no succeeixi, com segellar-les amb cinta adhesiva, paper de bombolla o mitjançant ribets.

Que no s’escapi la calor, ni el sol

La portaveu de FACUA assegura que és vital atrapar l’escalfor que ens proporciona el dia. “S’ha d’aprofitar la llum solar i obrir les persianes i cortines perquè entri el sol. A l’hivern, amb ventilar 10 minuts la casa és suficient. De la mateixa manera, per la nit és millor tancar les persianes. També és important tancar les portes de les estàncies, especialment en cases amb passadissos llargs i més d’una planta”.

Segons Twenergy, l’ideal és que la temperatura de casa estigui al voltant els 20-21ºC, “per sota de 16-17 no és una temperatura acceptable –diu Castellano- i, si tenim calefacció, posar-la per sobre de 23ºC es considera una despesa energètica excessiva. Si estem asseguts llegint o veient la televisió sempre podem tenir una manteta de llama a mà per estar més a gust”. A més, si tenim calefacció, “és més eficient mantenir una temperatura constant de 20ºC que apagar-la i encendre-la tota l’estona”.

Tancament voluntari

Però els trucs que hem trobat no acaben aquí. És conegut que les catifes són grans aliades, sobretot i tenim terres freds (marbre, rajoles…). Tampoc és menyspreable l’escalfor de l’exercici físic. Si fem una mica d’esport a casa (amb una bicicleta estàtica, per exemple) activarem la circulació i pujarem la nostra temperatura corporal. També hem d’aprofitar –tancant portes, per exemple- l’escalfor que desprenen tots els aparells i electrodomèstics que tenim encesos en aquell moment (televisió, forn o cuina).

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *