Avantatges d’un tractament d’aigües a casa

Empresa Roigsat. foto: Jordi Play

La qualitat de l’aigua a casa depèn sobretot de la zona geogràfica en la que es trobi. I la qualitat de l’aigua és molt variable en unes zones i altres dins d’un mateix país. Per exemple, en la conca mediterrània, l’aigua és molt dura, donades les condicions del subsòl, amb totes les conseqüències que això comporta.

Per cuidar millor de la teva salut, és important que coneguis les característiques de l’aigua del lloc on vius. Si penses que l’aigua de casa teva és molt dura, degut al seu color, les restes de cal o la facilitat amb la que es fan malbé alguns electrodomèstics com els rentavaixelles, les calderes i rentadores, llavors potser hauries de sol·licitar un anàlisi de l’aigua per part d’un expert.

Avui en dia existeixen solucions tecnològiques que es poden instal·lar a casa i ajuden a millorar la qualitat de l’aigua. Per exemple, els equips d’osmosi inversa et permeten gaudir d’una aigua de més qualitat i amb total garantia. T’expliquem quins són els avantatges d’un bon tractament d’aigües a casa.

Beneficis per casa teva

  • Si disposes d’aigua de qualitat, a més de que no hauràs de comprar ampolles i garrafes d’aigua, estaràs respectant més el medi ambient. La opció d’envasar l’aigua en ampolles implica generar residus en forma de plàstic, que resulten perjudicials per la naturalesa.
  • Instal·lar un equip d’osmosi inversa permet depurar l’aigua abans de que surti de l’aixeta. Això respecta el medi ambient, però també la teva butxaca. Els aparells d’osmosi inversa fan que l’aigua dura es torni tova, o sigui, ideal per protegir el rentavaixelles, cafeteres, rentadores, etc. Estalviaràs molt en reparacions.
  • Les taques blanques de la dutxa o de la pica de la cuina es deuen a restes de cal. La cal de l’aigua prové de les aigües excessivament dures. Si poguessis tenir una aigua més tova, estalviaries molt en productes de neteja. No tindries tanta calcificació en les rajoles i aixetes. Ho notaràs també en el rentavaixelles.
  • L’aigua de baixa qualitat redueix el rendiment de la rentadora a l’hora de rentar peces de roba. Necessitaràs més detergent per compensar. Si l’aigua és tova a casa teva, et fa falta menys sabó per netejar a fons. No et farà falta comprar pastilles descalcificadores per lluitar contra la cal.
  • Podràs millorar el sabor dels aliments i les begudes. Si ets aficionat al cafè o altres infusions, sabràs que la qualitat de l’aigua és molt important per prendre una bona tassa. L’aigua pura i de qualitat t’ajudarà a gaudir més de la seva aroma.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *