Els colors d’una llar Feng Shui

colors llar feng shui

Pel Feng Shui els colors que tries en la teva llar són molt importants.  Moltes de les sensacions que transmeten els mobles, parets, terres o elements ornamentals estan relacionats amb el seu color. Avui, t’expliquem com influeixen els colors d’una llar Feng Shui.

Els colors, segons la cultura xinesa, representen l’energia dels cinc elements del Feng Shui: la terra, l’ aigua, el foc, el metall i la fusta.

L’element Terra està reflectit en els colors naturals i el groc. Els primers ens recorden a la natura i ens provoquen un seguit de sentiments. Poden fer-te sentir ferma i estabilitzar el teu ànim. Tot i així, si comets l’error de  no combinar-los amb altres poden resultar avorrits i no tenir cap efecte.

Aquests tons naturals conviden al descans i són adequats per a la sala d’estar i el dormitori. Per tant, són apropiats per a persones nervioses. En canvi, no es recomanen per a llocs on es volen generar noves idees o desenvolupar la creativitat.

Els tons grocs representen el sol i amb ell, la llum, l’alegria, l’optimisme del dia i de la claredat. Són adequats per habitacions com la cuina o la sala de jocs de els nens. No obstant això, has d’anar amb compte amb posar-ho en habitacions on descansin persones grans o nadons, ja que és probable que els provoquin ansietat.

L’element Aigua està representat amb els colors blau. A la Xina s’associa amb la immortalitat. A Occident, en canvi, amb la serietat i la tranquil·litat. Decora de blau les habitacions amb llum natural intensa i evita-ho posar-lo en llocs on resideixin persones amb depressió, en cuines o dormitoris. Si estàs a dieta, tria els plats d’aquesta tonalitat, ja que segons la cultura oriental redueix la gana.

El negre és l’altre color associat a l’element Aigua. Aquest no es recomana en estances on es vulgui establir una comunicació fluïda amb altres persones. En ser una coloració associada amb allò misteriós, la mort i la foscor es desaconsella el seu ús en habitacions de nens, persones malaltes o llocs relacionats amb la salut.

El vermell i el taronja representa l’element Foc. El vermell és el color per excel·lència de l’estil Feng Shui. És la passió, la calor, l’energia vital. Augmenta la pressió sanguínia i estimula la gana. Pel que fa a l’energia, aquest to és ambigu, ja que pot despertar tant forces positives com negatives. A les persones depressives els animarà si col·loquen petits detalls al dormitori. Però evita-ho en llocs de treball o descans.

El taronja és el color de la túnica dels monjos budistes i significa “unió”. Pots posar-lo en sales d’estar o de convidats, però no ho situis en zones on s’hagi de treballar, ja que no és molt apropiat per a la concentració.

L’element Metall està reflectit en els colors blancs i grisos. El primer és la unió de tot, és un color que no amaga res. Desprèn puresa i neteja, activa l’intel·lecte però cansa la vista. A més, pot resultar fred. No és aconsellable per habitacions de nens i en climes freds. Posa-ho en cambres de bany, dormitoris i en zones dedicades a la feina. El gris, però, és un to neutre i descansa la vista. Utilitza-ho a oficines i estudis.

Finalment, hi ha l’element Fusta. Aquest està representat pels verds. És el color de la natura. Evoca tranquil·litat, expansió, salut i rejoveniment. És relaxant per a la vista, però no tant com el blau. Pot associar-se a la immaduresa, d’on prové la vestimenta de Peter Pan, el nen que no volia créixer. Decora amb ell salons, banys i habitacions infantils. No es recomana en llocs foscos o en  dormitoris d’adolescents.

¿Has aplicat els colors del Feng Shui a la teva llar? Comparteix les teves experiències i fotografies.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *