Bicicletes per a una llar més ecològica

Bicicletes per a una llar més ecològica

Emprenedors i inventors de tot el món estan dissenyant bicicletes per a una llar més ecològica.  Tots han partit de la mateixa premissa: per què no aprofitar l’energia generada quan pedalem? Fem salut i produïm energia verda. Bicicletes que fan sucs o renten la roba. Te les descobrim.

Un dels primers en innovar va ser el multimilionari  Manoj Bhargavaque està utilitzant la seva gran fortuna per ajudar a resoldre la crisi energètica. Pedalant en la seva bicicleta Free electric una hora, una persona pot generar l’energia suficient per a les necessitats bàsiques d’un habitatge humil durant tot un dia.

La bicicleta està especialment dissenyada pels tres mil milions de persones que no tenen accés a l’electricitat al món, un invent perquè puguin gaudir-ne d’una manera sostenible. Una bona solució si no es posa fi a la pobresa energètica.

Té la capacitat de generar energia a través del pedaleig: un sistema equipat amb una bicicleta fixa i una bateria que ajudaran a mantenir els llums i els petits electrodomèstics de casa teva funcionant durant tot el dia amb sol una hora de pedaleig. El sistema permet convertir l’energia cinètica que produïm durant el pedaleig en electricitat, que s’acumularà en una bateria, per després utilitzar-la a casa.

Les primeres 50 bicicletes de Bhargava es posaran en marxa a 15-20 pobles d’Uttarakhand abans de llançament al llarg de 2016.

Reciclatge de bicicletes: bici màquines

Les Bici màquines són màquines que fan servir el poder de la pedalada per accionar “electrodomèstics” del tipus de liquadores, rentadores, màquines trilladores, bombes d’aigua, desgranadora de blat de moro, entre d’altres, sense electricitat. Una gran alternativa per tediosos treballs que normalment es fan a mà, sobretot a les àrees rurals

Cada bici màquina es construeix de forma artesanal utilitzant bicicletes usades. Els models són funcionals i normalment econòmics. Serien una versió de les antigues bicicletes que utilitzaven els afiladors de ganivets.

Bike Washing Machine

Un plantejament ben diferent és el que han tingut uns estudiants de la Dalian Nationalities University a la Xina.  Han dissenyat un prototip de bicicleta estàtica que et permetrà fer dues coses alhora: rentar la roba i posar-te en forma.

La bici incorpora un tambor de rentat dins de la seva roda davantera. Quan comences a pedalejar, el tambor gira, igual que una rentadora convencional. El temps mitjà de rentat és de 20 minuts.

També inclou un generador que produeix electricitat que es pot emmagatzemar per usar-la més tard, fins i tot per carregar els teus dispositius mòbils. Així que si no toca fer la bugada, pots generar energia neta.

Bike-Washing-Machine1

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *