10 recomanacions per a la cura de la pell atòpica

Charming Smile Happy Woman

Una de les majors preocupacions de qui a casa té problemes amb la duresa de l’aigua són les irritacions en la pell, especialment en aquelles persones que pateixen de dermatitis atòpica, més coneguda com pell atòpica. La instal.lació d’un descalficiador por millorar-ho.

S’estima que la pell atòpica afecta a entre el 2% i el 5% dels adults, mentre que en el cas dels nens el percentatge es pot elevar a entre el 10% i el 20%. La dermatitis atòpica és una malaltia crònica que es caracteritza per la pell seca i irritada. Normalment, les persones que pateixen de pell atòpica realitzen un tractament adequat fixat pel seu dermatòleg. Però, a més d’això, convé controlar la quantitat de calç que hi ha en l’aigua de casa mitjançant la instal·lació d’un descalcificador.

La instal·lació d’un descalcificador és fonamental perquè quan ens banyem la nostra pell quedi suau i hidratada, ja que la nostra epidermis mai més patirà l’agressió de la calç. Això és especialment important en el cas dels nens, ja que els més petits de casa tenen sempre la pell més delicada que la dels adults. En tot cas, a continuació et presentem una llista amb 10 recomanacions per cuidar la pell atòpica:

Consell 1: Prevenció

Més val prevenir que curar. Els brots de dermatitis atòpica es produeixen de forma aleatòria, i moltes vegades no obeeixen a cap causa concreta. No obstant, a vegades hi ha alguna pauta de comportament que actua com a desencadenant de l’episodi de pell atòpica. Convé observar què hem fet abans de cada brot de dermatitis atòpica i prendre nota. A partir d’allà podrem prevenir futurs brots.

Consell 2: Informar en el centre educatiu

Els nostres fills passen més temps a l’escola que a casa. És convenient informar als professors de que el nostre fill pateix pell atòpica perquè sàpiga què han de fer quan es produeix un brot de manera inesperada.

 Consell 3: Utilitzar roba còmoda i de cotó

Escollir sempre roba còmoda. La roba sintètica, ajustada i atapeïda pot causar molèsties i irritació en la pell d’adults i nens. Convé escollir sempre roba de cotó, còmoda, que no suposi un problema per la nostra pell.

Consell 4: Informar-se adequadament

La informació és fonamental per conèixer com actuar davant d’un brot de pell atòpica. El nostre metge o dermatòleg ens pot orientar millor que ningú sobre les fonts més vàlides d’informació.

Consell 5: Evitar rascar-se

 Evitar la temptació de rascar-se quan pateixes d’un brot de pell atòpica. És fàcil dir-ho, però és difícil complir-ho. En el cas dels nens, convé tallar-los les ungles cada setmana per evitar que quan tinguin dermatitis atòpica es puguin fer mal al rascar-se.

Consell 6: Atenció davant dels canvis climatològics

Els pacients que pateixen dermatitis atòpica han d’estar molt atents a les inclemències meteorològiques, així com a les vicissituds de cada estació de l’any. Les persones que pateixen aquesta patologia pateixen tant en les temperatures extremes de l’hivern com en les de l’estiu. També, la primavera, amb el tema del pol·len i les al·lèrgies, afecta molt a aquest tipus de persones.

Consell 7: Hidratar la pell

El millor aliat perquè la pell estigui en òptimes condicions es fer-te amb una bona crema hidratant. Posa’t a mans del teu metge, dermatòleg i farmacèutic i deixa’t aconsellar sobre quin tipus de crema és la que més et convé per posar fre a la pell atòpica.

Consell 8: Cuida l’alimentació

Els aliments poden ser, segons els experts, desencadenants de la pell atòpica. Entre ells hem d’evitar o moderar el consum d’aliments àcids, greixosos, rics en histamina o molt condimentats o salats.

Consell 9: Recomanacions a la dutxa

Les persones amb dermatitis atòpica han de tenir en compte una sèrie de recomanacions en el moment del bany o la dutxa. Un canvi brusc de temperatura o l’ús d’algun sabó o producte per la pell inadequat pot provocar irritacions molt desagradables en la pell.

Consell 10: Recomanacions en la dutxa

La dermatitis atòpica és una malaltia per la que avui en dia encara no existeix una cura, pel que hem de visitar periòdicament al nostre metge o dermatòleg per fer un seguiment sobre quina és l’evolució dels teus brots. Confia en els seus consells per intentar portar la teva malaltia de la millor manera possible. El teu metge pot informar-te sobre els últims avenços en tractaments i productes específics per la pell de les persones que pateixen aquesta patologia.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *