Guia sobre “12 conseqüències” de l’aigua dura que has d’evitar

Children with a water glass isolated on whiteSi et preguntes com eliminar la cal de l’aigua és que ja saps que l’aigua dura és perjudicial pel benestar de la teva família a casa. En aquest cas, t’aconsellem que optis per la instal·lació d’un descalcificador ja que és el sistema de tractament d’aigua més adequat quan la cal afecta a la qualitat de l’aigua que arriba a casa teva.

Però, per si estàs cansat de netejar les restes de calç en el bany, aixetes, vaixella… i desconeixes quins són els efectes que ocasiona la duresa de l’aigua en la salut i la llar et convidem a que continuïs llegint: compartim amb tu aquesta útil guia sobre les “12 conseqüències de l’aigua dura que has d’evitar”.

 1. Una família de quatre membres podria arribar a acumular fins a 70 quilos de calç en un any en les canonades de casa.
 2. Electrodomèstics com rentadores, rentavaixelles o escalfadors pateixen més quan tenim aigua amb un alt contingut en calç: la duresa de l’aigua pot ocasionar avaries greus, sobretot en les resistències o bombes.
 3. Les resistències dels electrodomèstics que reben aigua dura consumeixen fins un 60% més d’energia per realitzar la seva funció.
 4. Una aigua amb excés de calç resta eficàcia als principis actius dels productes de neteja i higiene.
 5. Si l’aigua conté calç, el consum de detergent es pot arribar a disparar al 75% per aconseguir la mateixa neteja en la roba.
 6. Es calcula que una acumulació de calç en una caldera d’aigua de 1,6 mil·límetres de grossor redueix l’eficàcia de l’aparell en un 12%.
 7. La incrustació de cal en les canonades redueix el seu diàmetre i pot provocar la seva obstrucció.
 8. L’excés de calç en l’aigua també obstrueix els porus de la nostra pell a més de provocar sequedat. També resseca molt el nostre cabell.
 9. Les persones amb problemes a la pell els accentuen quan a casa tenen aigua amb excessiu contingut en calç. Les conseqüències son èczemes i l’aparició de malalties com la dermatitis atòpica.
 10. Una aigua amb massa contingut en carbonat càlcic pot provocar-nos càlculs i problemes als ronyons.
 11. Regar les plantes amb aigua dura fa que no tinguin els nutrients necessaris, marcida les flors i engrogueix les fulles.
 12. L’aigua de quasi tota la conca mediterrània es caracteritza per la seva duresa. Al capdamunt del rànquing d’aigües dures a Espanya es situen ciutats com Palma de Mallorca, Alacant, Ciutat Real, Jaén, Almeria, Múrcia i Barcelona.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *