El manteniment de l’equip de la osmosi inversa domèstica

manteniment osmosi

Els equips de depuració d’aigua a través de sistemes d’ osmosi inversa domèstica porten incorporats una sèrie de filtres, i la seva finalitat consisteix a millorar l’efectivitat del sistema de filtrat. Això contribueix a millorar la qualitat de l’aigua i allargar la vida de l’equip, oferint protecció a la membrana, element clau en el sistema de purificació de l’aigua.

Un dels filtres que trobem és el filtre de sediments, l’objectiu del qual és retenir aquelles partícules que es troben en suspensió en l’aigua. Aquest filtre bloqueja el pas de les partícules a la membrana d’osmosi, així com la resta de components dels que també forma part l’equip d’osmosi inversa domèstica.

També està el filtre de carbó premsat, i la seva missió és treure el clor que conté l’aigua, així com també les substàncies i components que poden generar el mal olor o el mal sabor.

Aquest filtre protegeix la membrana de l’acció del clor,  per tant és molt important. A més del filtre de carbó premsat, també s’ha d’anomenar el filtre de carbó granulat, que consisteix en eliminar la majoria de metalls pesats que pugui contenir l’aigua, així com també evitar la major part de l’aigua de rebuig, que se’n va finalment pel desguàs.

La peça fonamental de tots els sistemes de purificació de l’aigua a través de l’osmosi inversa és, sens dubte, la membrana. És la peça essencial, ja que suposa l’element filtrant més important, perquè ha de suportar la pressió osmòtica a la que ens hem de sotmetre. El material amb el què es fabriquen les membranes per l’osmosi inversa s’anomena acetat de cel·lulosa i poliamides. S’ha de revisar l’estat dels filtres que hem descrit per protegir de forma adequada la membrana i permetre que el sistema funcioni de forma eficaç.

De totes maneres, els sistemes de tractament de l’aigua a través de l’osmosi inversa també acostuma a disposar d’un post-filtre re mineralitzador. L’objectiu d’aquest component no ve a ser un altre que el d’eliminar els possibles mals olors o sabors de l’aigua que puguin sorgir de la membrana. També tenen la funció de regular el PH de l’aigua de sortida.

Per últim, l’aigua apta pel consum es dirigeix a un acumulador d’aigua purificada i es rebutja tota la part que conté residus.

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *