Els beneficis d’un bon tractament d’aigües

Children with a water glass isolated on white

Els beneficis de l’aigua per la nostra salut estan fora de dubtes. Llavors, perquè no ens preocupem de la seva qualitat? Els beneficis d’un bon tractament d’aigües són beneficis directes al nostre benestar.

L’aigua implica salut i vida, tot i que cal entendre algunes precisions. Només l’aigua de qualitat pot considerar-se com bona per la salut, ja que en determinades zones on no hi ha subministrament d’aigua potable, les infeccions i les malalties apareixen sovint.

Es pot proclamar als quatre vents que gaudim de molts privilegis. El filtre d’aigua, els tractaments de cloració de l’aigua, els sistemes d’osmosis, etc. Si es miren els problemes de la població en el seu conjunt, la falta d’accés a l’aigua potable de qualitat no és un d’ells.

Quan es disposa d’aigua de qualitat, es té també molt terreny guanyat en higiene. En el tercer món, les autoritats sanitàries no poden garantir la qualitat de l’aigua, les persones han de comprar galons d’aigua i utilitzar aigua embotellada per rentar-se les dents i curar-se les ferides. Quan l’aigua no compleix amb el mínim estàndard de salubritat, per tant, és incompatible amb la salut.

Quins beneficis té l’aigua per l’organisme

La qualitat de l’aigua és important per la salut, ja que de fet, l’ésser humà està compost d’aigua en la seva majoria. Quan neixen els nadons, el 75% del seu cos és només líquid elemental. De grans, el 65% és aigua. L’aigua està present en els teixits, les cèl·lules, la sang, etc.

Cada dia, a partir de l’exercici físic i el funcionament de l’organisme, es perd calor en forma d’orina, suor, llàgrimes, excrements, etc. S’ha de reposar l’aigua que es perd i la millor forma de fer-ho es mitjançant l’aigua o les infusions, però també a través dels aliments, els quals el contingut en aigua és variable.

És necessari mantenir-se ben hidratat. El cos pot estar adaptat a moltes circumstàncies, però allò que compromet greument la salut és la falta d’aigua. Es pot estar fins a quatre dies sense ingerir cap tipus de líquid, però al cinquè dia l’organisme ja estarà sofrint danys en els òrgans, com el fetge, els ronyons, etc.

Els fabricants d’aigua recomanen beure dos litres d’aigua al dia. Encara que és una xifra orientativa, els dermatòlegs destaquen la importància de beure molta aigua cada dia perquè la pell estigui suau i hidratada, així com també perquè les ungles i els cabells estiguin sans i brillants.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *