¿Compraries en un supermercat d’aliments caducats?

supermercat aliments caducats

Productes lactics, carns, fruites, verdures, pa, aliments congelats. Tot el que un supermercat pot oferir en les seves prestatgeries, amb una diferència: tots els productes que estan a la venda estan caducats, a punt de caducar o tenen l’envàs deteriorat. Els descomptes arriben fins al 50%. Així és Wefood , el primer supermercat d’aliments caducats, aliments que  normalment acabarien a les escombraries.

És una iniciativa de l’ONG danesa Folkekirkens Nødhjælp, que treballa per reuduir el malbaratament alimentari. Només a Dinamarca, es llencen 700  mil tones de menjar cada any, una despesa inútil que va contra l’ecosistema. Wefood va obrir a Copenhagen i als dos dies ja hi havia cues a la porta.

Els productes caducats els donen les dues cadenes més grans de supermercats del país, Føtex i Danske Supermarked, a més dels mercats locals. Un grup de voluntaris els classifica decidint quin pot ser venut al públic sense cap risc per a la salut.

L’objectiu no és que comprin en aquest supermercat les famílies mes pobres, també persones amb recursos però que volen lluitar i posar el seu granet de sorra davant el malbaratament alimentari.

Com el propietari d’Ikea, Ingvar Kamprad, que sempre compra productes a punt de caducar. Creu que és intolerable llençar a les escombraries productes o aliments que encara es poden consumir.

El cert és que la industria agroalimentària estableix una  data de consum preferent dels productes, però aquesta data no significa que es facin malbé. Un exemple en són els iogurts. Si no es trenca la cadena de fred, poden consumir-se fins a dues setmanes després de la data de consum preferent.

I tu ¿compraries en un supermercat com Wefood?

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

1 resposta
  1. Isa Ru
    Isa Ru says:

    A Catalunya existeix un Wefood o similar ?
    Molts supermercats llencen als contenidors tonelades d’aliments que podrien ser consumits. Això és inadmissible. Hem de poder aprofitar d’aquest menjar. No obstant primer hem de sensibilitzar els directius de les empreses, ja que a molts d’ells els és igual. Potser alguna ventaja fiscal per acabar-los de convèncer que el MENJAR NO ES LLENÇA !

    Respon

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *