Aire condicionat contra les humitats

aire condicionat

L’aparell d’aire condicionat no és únicament útil durant l’estiu. Saps que també el pots utilitzar per prevenir l’humitat a la llar ? És vital si tens un habitatge a prop del mar o en una zona molt humida i no vols que la floridura arruïni tots els teus estris. T’expliquem com utilitzar l’aire condicionat contra les humitats.

El que necessita la floridura per créixer en una casa és material orgànic i humitat. A les llars hi ha molts materials orgànics com fusta, guix i altres materials on la floridura pot viure. Un aparell d’aire condicionamt pot reduir  fàcilment l’humitat quan no hi ets i ‘tajudarà a prevenir la floridura.

Evita la humitat

Les floridures necessiten 24-48 hores d’humitat per sortir. Evita que la humitat duri més de 24 hores a qualsevol peça o objecte.

Evita les fuites d’aigua

Evita les fuites d’aigua com goteres, fuites a les canonades i aixetes o fuites en dutxes. Tracta de solucionar-ho l’abans possible.

Evita la condensació

La condensació també genera humitat. La condensació és present en les canonades de metall, tancs d’aigua, finestres i parets en concret.

Per baixar la condensació, cal mantenir la temperatura més càlida a les habitacions a través d’aïllaments: revestir els tubs de metall i reducció de la humitat de la casa.

Prevenir la floridura reduint la humitat

Hi ha molts tipus de floridura que només creixen quan la humitat es manté per un temps suficient. Quan la humitat és superior al 55%, moltes espècies comencen a sortir.

Mantingues baixa la humitat mitjançant la ventilació. Obre les finestres quan fa calor. Tanca les finestres quan està plovent. Ventila les habitacions on el vapor s’acumula, com bany i cuina. Els extractors d’aire contribueixen a reduir la humitat al realitzar coses com rentar plats o cuinar.

Els condicionadors d’aire també ajuden a reduir la humitat de la llar, així com els deshumidificadors.

Evita la roba mullada

Fes que la roba s’assequi immediatament. No deixis roba humida a la pila molt de temps. Assegura’t que la roba mullada no està per aquí esperant que la rentin.

Seca la roba a l’aire lliure a la corda. La humitat de la roba s’eixugarà en l’aire si la poses en un estenedor dins de casa, el que augmenta la humitat. Si fas servir assecadora, has estendre a l’aire lliure per ventilar-la.

Eliminar la floridura

Quan la floridura comença a créixer a casa teva, no n’hi ha prou amb expulsar la font d’humitat. La floridura surt a la humitat i roman molt de temps abans de desaparèixer. Has de prendre mesures per eliminar-la.

La calor i la prevenció de la floridura

La floridura no sorgeix en ambients freds, generalment. Les condicions humides són ideals per a la seva aparició. La majoria de floridures necessiten temperatures de 20 graus o més per créixer (70 graus Fahrenheit). L’aire condicionat t’ajudarà a regular la temperatura de casa teva, de manera que es previndràs l’aparició de la floridura.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *