Simulador per comprovar la factura intel·ligent de la llum

Electrical Cords Disconnected From Power Strip, Electricity Bill

¿Has contractat la nova tarifa horaria de l’electricitat? T’interessa saber que la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha posat en marxa un simulador online perquè els consumidors amb “comptador intel·ligent” comprovin la seva nova factura sota aquest sistema.

També atén a aquells usuaris que encara no compten amb el comptador però si que estiguin acollits al Preu Voluntari pel Petit Consumidor (PVPC).

Aquest portal està disponible per aquells consumidors que comptin amb comptador intel·ligent integrat en el sistema de tele-gestió i acollits al Preu Voluntari pel Petit Consumidor (PVPC).

Com assegura l’organisme, aquest simulador ajuda als consumidors a conèixer els seus hàbits i els permet ajustar-los per estalviar energia. A més, el simulador permet comparar quin hauria sigut la seva despesa si hagués tingut un altre tipus de tarifa contractada o amb un altre tipus de potència”.

A més de calcular la facturació horària del PVPC amb els consums reals, l’eina simula què hauria pagat el consumidor amb un altre peatge d’accés diferent (tarifes amb discriminació horària o sense ella en el cas de tenir-la) i què hauria pagat amb altres potències contractades amb valors propers a la que té actualment contractada.

El consumidor ha d’introduir algunes dades que apareixen en la seva factura, com la potència o el peatge d’accés contractats. També ha d’adjuntar el fitxer (.csv) amb les dades horàries del seu consum, que pot descarregar en la pàgina web de la seva distribuïdora.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *