Altres sistemes de calefacció: aereotermia

aereotermia

Quan pensem en  calefacció, inmediatament ho associem a una caldera de gas o un radiador eléctric. Hi ha, però, altres alternatives. Les analitzem.Bombes de calor

Els aparells d’aire acondicionat, a més de proporcionar aire fred, poden estar preparats per fer aire calent. Són els aparells que porten incorporada una bomba de calor. Aquest tipus de climatització és aconsellable per a zones càlides i costaneres, com a complement d’instal.lacions de calefacció i aigua calenta.

Es poden instal.lar en habitacions individuals amb un split 1×1 o fer una instal.lació més complexa a tota la vivenda mitjançant conductes. L’OCU recomana els equips de climatització Inverter de classe A, doncs són els que ofereixen menor consum d’energia.

Sistemes d’aereotermia

Aquests moderns aparells eléctrics ofereixen aigua calenta, calefacció i aire acondicionat. Ara per ara, és el sistema més complet i també el més car del mercat, però també és el sistema de climatització més eficient, sobretot si es combina amb sistemes d’energia solar, obligatoris a totes les vivendes de nova construcció.

L’energia solar ens permet reduir a més de la meitat el consum energètic, perquè baixa el salt tèrmic que s’ha de realitzar per escalfar l’aigua. La calefacció, i fins i tot l’aire acondicionat, tenen una instal.lació de sol radiant, és a dir, la circulació de l’aigua s’efectua per sota el terra, de manera que s’aconsegueix una climatització uniforme i ens evitem instal.lar radiadors a les parets, amb la pèrdua d’espai que suposa. L’equip d’aereotermia s’encarrega d’escalfar o refredar aquest circuit d’aigua.

Aquest és un sistema molt utilitzat en les vivendes unifamiliars, que decideixen substituir la caldera de gasoil.  D’altres opcions molt populars són les calderes de biomassa, que funcionen amb combustibles fóssils econòmics o sistemes de geotermia, que aprofiten l’escalfor del sòl per produir calor. Totes dues tecnologies estan en fase d’evolució i perfeccionament. Tot i així, l’aereotermia, geotermia i biomassa, en combinació amb l’energia solar, són el futur dels sistemes de calefacció i climatització.

 

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *