Calderes de condensació i radiadors, el binomi perfecte en calefacció

calderas condensacion ventajas

La caldera de gas és el generador de calefacció més utilitzat a Espanya, essent la caldera de baixa temperatura i la caldera de condensació les solucions més eficients pel seu alt rendiment i reducció d’emissions contaminants. Quina triar?

Els radiadors són els emissors de calefacció més utilitzats en les llars espanyoles perquè proporcionen calefacció de forma ràpida i eficient. Però si haguéssim de destacar alguns dels seus avantatges principals, serien la versatilitat i les possibilitats que ofereixen d’adaptació amb altres sistemes de calefacció, el què converteix els radiadors en un imprescindible en les instal·lacions de calefacció per augmentar l’eficiència energètica, proporcionar confort i aconseguir estalvi energètic.

Per tant, la combinació de calderes d’alta eficiència energètica, com les calderes de baixa temperatura i les calderes de condensació, juntament amb els radiadors, genera estalvi d’energia, perquè es disminueix la despesa de combustible, disminueix el número de partícules contaminants a l’atmosfera i proporciona confort tèrmic a la llar de forma ràpida i eficient.

Per garantir un funcionament correcte de la instal·lació de calefacció s’ha de realitzar un dimensionat de la instal·lació, per adaptar els components a treballar en baixa temperatura, ja que està demostrat que treballar amb una temperatura menor a 40 graus garanteix el confort tèrmic, és més eficient i suposa estalvis d’energia.

A més, un altre avantatge del binomi de calderes (baixa temperatura – calderes de condensació) i radiadors, és que també permet integracions de terra radiant, el què proporciona gran confort tèrmic. Una altra de les possibilitats és realitzar una completa instal·lació de calefacció que integri caldera de condensació, bomba de calor i radiadors, el què permetrà cobrir totes les necessitats de climatització de l’habitatge, aportant refrigeració a l’estiu i amb l’avantatge d’adaptar-se contínuament a la demanda d’energia que es necessiti a cada moment, és a dir, utilitzar la bomba de calor de calefacció quan es requereixi més calor a l’habitatge. Sens dubte, aquesta és una de les instal·lacions de calefacció més completes que pot tenir un habitatge.

Com veieu, les opcions són múltiples i dependrà de les necessitats i característiques de l’habitatge. Adaptar la instal·lació de calefacció a les característiques de l’habitatge és una tasca que ha d’encomanar als professionals, ja que ells ens assessoraran sobre quina és la millor opció.

Avui en dia, les instal·lacions de calefacció no s’entenen com instal·lacions aïllades sinó com a sistemes globals de calefacció que es complementen entre si amb la finalitat d’augmentar el rendiment de la instal·lació i aconseguir majors estalvis d’energia.

La precisió i ajustament dels sistemes de calefacció que conformen una instal·lació és un aspecte clau per assegurar el bon rendiment i funcionament de la instal·lació. Una instal·lació infradimensionada no arribarà al rendiment necessari per oferir el confort necessari en un habitatge i, pel contrari, una instal·lació de calefacció sobredimensionada, treballarà per sobre de les necessitats de confort i malgastarà energia de forma innecessària.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *