Calefacció de gas natural o calefacció elèctrica?

Ventajas calderas condensación

Has de renovar o instalar un sistema de calefacció, una calefacció de gas natural implica uns costos més elevats d’instal.lació que la calefacció elèctrica. Però donada l’evolució del preu de l’electricitat, et planteges fer càlculs: Calefacció de gas natural o calefacció elèctrica?  Els hem fet per a tu.

La despesa energètica dels habitatges ha crescut a un ritme cinc vegades superior a l’augment de la població en els últims vint anys. Tenint en compte que la despesa en calefacció i aigua calenta suposa el 46% de la nostra factura energètica, no està de més comparar la despesa mitjana que suposa utilitzar la calefacció de gas natural o calefacció elèctrica, per exemple. Un estudi realitzat per la consultora Pwc ha analitzat quina és la despesa mitjana anual d’escalfar una llar, agafant com a mostra un habitatge de 90 metres quadrats amb un consum mitjà de vuit megawatts/any.

Segons les dades llançades per Pwc, la despesa mitjana en calefacció amb gas natural suposa a una família espanyola entre 760 i 928 euros l’any, mentre que la despesa mitjana de calefacció elèctrica es tradueix en un desemborsament d’entre 1960 i 2168 euros anuals.

Altres combustibles utilitzats per generar calefacció generen una despesa mitjana anual d’entre 848 i 1040 euros l’any en el cas de la calefacció amb gas propà, essent la despesa mitjana de la calefacció de gasoil d’entre 1112 i 1224 euros anuals.

D’aquestes dades podem concloure que el gas natural és la forma més barata per escalfar una llar. No obstant, no hem d’oblidar que abans de decantar-nos per un sistema de calefacció o un altre, és necessari analitzar les necessitats i característiques pròpies de cada habitatge considerant altres dades com l’ús que donarem al sistema, la zona climàtica o la qualificació energètica del nostre edifici.

800 euros de diferència entre la casa més eficient i la menys

Segons l’empresa Certicalia, experta en realitzar certificats energètics, la despesa mitjana en calefacció d’un habitatge pot variar en 800 euros segons hagi obtingut una qualificació energètica A (la més eficient) o una G (la menys eficient).

D’aquesta manera, per escalfar un pis de 72 metres quadrats amb una qualificació energètica B la despesa mínima no arriba a 200 euros, mentre que per un mateix immoble però amb una lletra G -la pitjor de totes-, la despesa no supera els 1000 euros.

Segons l’IDAE, vuit de cada deu edificis espanyols tenen una qualificació de certificat energètic “E” o menor. El què es tradueix, segons Certicalia, en una despesa mitjana en calefacció de 506,51 euros anuals. La despesa es duplica quan es tracta d’un immoble amb qualificació energètica G, 1057 euros per uns habitatges que suposen el 24% de les certificades per aquesta companyia.

Aconseguir un habitatge més eficient amb la qualificació energètica més alta està a les nostres mans. Seguint la nostra sèrie de consells per estalviar en calefacció i escollint el sistema més eficient aconseguirem reduir la nostra factura.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *