Com controlar el consum de calefacció en cada lloc de la llar

control consumo calefaccion

Segur que més d’una vegada, estant en el teu lloc de treball o veient la televisió a casa, has volgut controlar el consum de calefacció de casa teva. Poder fer-ho només amb un clic del mòbil o des de l’ordinador. De la mateixa manera, sí, que avui podem comprovar la factura del mòbil, quant hem consumit de tràfic de dades o si hem superat el límit de trucades gratuïtes que ofereix la companyia.

Encara que avui ja es pot, en poques cases d’Espanya hi ha una tecnologia suficient per controlar minuciosament el consum de calefacció. En els habitatges amb calefacció individual es pot controlar de forma exhaustiva, ja que encenem i apaguem la calefacció segons els nostres desitjos sense que importi el què es desitgi o facin els veïns. Només paguem el que consumim.

Amb la calefacció central, per altra part, la llar pagaria només una quota fixa mensualment segons la superfície de l’habitatge, independentment de l’ús que se’n faci. O sigui, pagues tant si estàs a casa com si no, inclús si has tancat els radiadors. No serveix de res intentar controlar el consum diari.

No obstant, des de l’1 de gener de 2017, les llars amb calefacció central d’Espanya tindran que instal·lar comptadors individuals. Hi ha 1,7 milions de llars amb calefacció central. Aquests dispositius de mesura permetran repartir els costos de calefacció, tal i com exigeix la Directiva Europea d’Eficiència Energètica 27/2012/UE. Aquests aparells s’instal·len en radiadors i permeten a cada família saber el consum exacte de la seva calefacció i pagar només allò que s’ha consumit.

Radiofreqüència per controlar el consum de calefacció

Però encara hi ha més. Es podrà gaudir d’una tecnologia de radiofreqüència per controlar el consum de calefacció del passadís, bany, cuina o qualsevol part de l’habitatge. Aquesta informació podrà consultar-se en un clic i permetrà a les llars prendre decisions d’estalvi oportunes per adaptar les seves despeses de calefacció a la necessitat real.

Algunes aplicacions disposen d’un sistema de ràdio que s’encarrega de registrar els consums diaris de calefacció i aigua dels habitatges. Si fos necessari, es podria fins i tot mesurar el consum de gas i electricitat. Aquesta companyia, una de les principals a Europa en consums d’aigua i calefacció, permet fer una lectura de comptadors sense que cap tècnic pugui accedir als habitatges.

Els repartidors de costos, instal·lats als radiadors, posseeixen una tecnologia que pot enviar una radiofreqüència a un receptor de dades que transmet les dades a un ordinador per una xarxa de dades de telefonia mòbil. El sistema ja no necessita un operari que revisi el registre de consums i ens permet controlar les dades de consum d’aigua i calefacció a diari i no cada dos mesos, com succeeix habitualment

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *