Colors d’una llar Feng Shui

Young woman sitting on a sofa in the lotus position meditating i

El color és una part importantíssima de la nostra percepció i tots els dies escollim colors al vestir-nos, al maquillar-nos, al anar a comprar, etc. Es calcula que el 60% de les nostres decisions es basen exclusivament en el color. Però, com afecten la nostra llar? Avui parlem dels colors d’una llar Feng Shui

El color és literalment una forma d’energia ja que cada un dels colors que veiem és en realitat una onada electromagnètica d’una longitud determinada. Per tant els colors, més enllà del seu aspecte estètic, Influeixen sobre el nostre estat d’ànim. Des del feng shui, es poden vincular, a més, a la Teoria dels Cinc Elements i al Ming Gua o número del destí personal.

Vermell

El vermell pot utilitzar-se per atreure l’atenció o dirigir el flux del chi cap on es vulgui, per exemple, cap a un racó fosc. El vermell pur ha d’utilitzar-se amb moderació, sempre en objectes petits i mai en superfícies grans. Les persones depressives poden beneficiar-se utilitzant objectes vermells (per exemple un despertador o una tauleta de nit). Hauríem d’utilitzar el vermell en la vestimenta cada vegada que vulguem cridar l’atenció.

Colors de la terra o terrosos

Són adequats per la sala d’estar i el dormitori, ja que condueixen a la passivitat i al descans. També són adequats per llocs on habiten persones inestables físicament (per exemple, persones grans) o persones molt excitables, ja que transmeten una sensació de recolzament ferm i quietud. Quan vulguis aparèixer com una persona sòlida i confiable, utilitza en la teva vestimenta colors terrosos, però evita’ls si vols aparèixer com algú dinàmic.

Groc

El groc és un color magnífic per portar alegria a un ambient, és excel·lent per la cuina, especialment si la família acostuma a menjar allà, i també per l’habitació dels nens. El groc en la vestimenta, si harmonitza amb la nostra personalitat, pot fer-nos resplendir com la llum del sol.

Blanc

El color de la puresa. El fons blanc fa ressaltar als objectes i a les persones, és adequat pels banys i dormitoris.

Blau

Aporta frescor i tranquil·litat, i és apte per dormitoris en climes càlids i oficines.

Negre

S’utilitza per evocar un aire de misteri i sensualitat.

Verds

Color neutral, tendeix a tranquil·litzar i és adequat per dormitoris, sales d’estar, banys, habitacions de nens petits i espais on s’hagi de generar idees noves i creatives.

Taronja

El color de la fusió, molt apropiat per sales d’estar.

Púrpura

El color de la individualitat, per jerarquitzar oficines i estudis, el preferit dels adolescents.

Rosa

Està comprovat que el color rosa, (per ser exactes, el color del xiclet globus clàssic) té un poderós efecte relaxant. Una persona emocionalment alterada es calma en deu minuts en una habitació totalment rosa, en vint minuts pot fins i tot quedar-se dormida. Utilitxa el color rosa en els llocs destinats a la relaxació i el descans.

Per altra part, els colors són una forma de representar també l’energia dels Cinc Elements del Feng Shui (Foc, Terra, Metall, Aigua i Fusta). Per saber quins són els teus colors favorables, has de descobrir primer quin és el teu Ming Gua o quin número del destí, que depèn del teu any de naixement. Un cop sàpigues el teu Ming Gua, fixa’t en quins són els teus colors favorables!

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *