Petits canvis per a una casa ecològica

casa ecológica

Tenir una casa ecològica no és tan difícil com sembla. Si no pots permetre’t canviar radicalment les fonts d’energia, amb uns canvis i unes quantes eleccions encertades aconseguiràs fer de casa teva un lloc més sa per a tothom.

Comencem pel mobiliari: pots comprar mobles fets amb materials ecològics.  Per exempleels que estan fets de cartró, que tot i semblar fràgils en un principi, són molt resistents i duradors. A més, tenen l’avantatge que el cartró és un material biodegradable. Potser no cal que dineu en una taula de cartró, però segur que si observes detingudament els mobles que tens ara, trobaràs algun que el podries substituir per un de semblant fet amb cartró. En qualsevol cas, quan hagis de renovar els mobles, intenta fugir del plàstic i investiga, fins on puguis, l’origen de la fusta o els materials utitlizats.

Recicla objectes i mobles: dóna una segona vida a allò que estàs disposada a  llençar perquè ja no et serveixen a casa. Per exemple, si vas a tirar una còmoda que s’ha quedat antiquada,pensa en convertir els calaixos en caixes pel rebost o el traster. També pots crear baguls per a les joguines o fins i tot revisters moderns.

Les aixetes: canvia-les per aixetes que estalviïn aigua. Tenen una reducció de flux d’aigua, sense que per això hi hagi una pèrdua de pressió. Parlant d’aigua, quan et dutxis, també pots estalviar-la, instal·lant una aixetes termostàtiques. A més, n’hi ha que ajusten el cabal al 50%.

Testos amb autoreg: Són millors que una regadora. A banda que no cal que estiguis pendent de regar, la propia planta regula el consum, ja que no pren més aigua de la que necessita realment.

No t’oblidis del carro o el cabàs a l’hora d’anar a comprar. Així no hauràs de demanar les gens ecológiques bosses de plàstic. I recorda sempre de separar i recliclar totes les teves deixalles.

Amb totes aquestes idees i la teva voluntat per dur-les a terme, pots aconseguir casa ecològica amb molt poc esforç i menys diners. Si desitges, a més, consumir menys energia a l’hora de climatitzar la teva llar, trucan’s i revisarem les teves instal.lacions.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *