Quina és la millor caldera?

Ventajas calderas condensación

Has d’instalar o renovar la teva caldera i et planteges: Caldera de gas estanca o atmosfèrica? Caldera de condensació? A baixa temperatura? Com puc saber quina és la millor caldera de gas?A continuació t’expliquem quins en són els elements bàsics.

La caldera de gas és l’element més utiltzat per les famílies catalanes com a mitjà de calefacció i producció d’aigua calenta a la llar. A l’hora d’escollir la millor caldera de gas el preu no pot ser l’únic factor determinant entre un model o un altre. S’ha de tenir molt present el rendiment energétic, les emissions contaminants i la seguretat de la instal.lació.

Així doncs, la millor caldera de gas serà aquella amb un millor rendiment energètic i per tant un baix consum de gas i un bon comportament mediambiental, de manera que es redueixin les emissions contaminants a l’atmósfera.

Al llarg dels nostres més de 30 anys al sector, hem vist evoucionar el mercat de les calderes, el sistema més segur de calefacció, sempre que es cumpleixin amb totes les inspeccions periódiques i obligatóries. Actualment, només es permet la instal.lació de calderes estanques, molt més segures i menys contaminants que les atmosfèriques.

Només la potencia que necessitis

Es conveient escollir una caldera en concordància amb la potencia adecuada al tamany i les característiques de la vivenda. És erroni identificar més potencia amb major confort.

Caldera eficient

Des de setembre, les directives europeees d’ecodiseny i etiquetat energétic – com explicàvem en un altre artícle – aposten per la comercialització i l’ús d’aparells mes eficients i menors emissions. Les classes A distingeixen als aparells més eficients, mentre que, en l’extrem contrari, les categories F i G senyalen als menys eficients.

L’opció més eficient és…

Per tot plegat, podem dir que l’opció més recomenable és la instal.lació d’una caldera de baixa temperatura i d’una caldera de condensació que treballi a baixa temperatura, aconseguint així major reniment energétic i menors emissions contaminants.

Calderes de baixa temperatura

Las calderes de baixa temperatura tenen un funcionament continu, amb una temperatura d’aigua de retorn inferior als 40 graus. De manera, que al no haver d’aturar-se i arrencar cada vegada que necessitem aigua calenta, reduím el consum energètic i augmentem el rendiment de la caldera. Es calcula doncs, que proporcionen un estalvi energétic del 15% i que emeten uns gasos de combustió amb millors dades d’óxids de nitrógen. Sens dubte, les calderes de baixa temperatura són una opció a tenir molt present. Segons els radiadors que instalem o el terra radiant, podrem millorar encara més la nostra eficiència energètica.

Calderes de condensació

Les calderes tradicionals expulsen els gasos de combustió a alta temperatura, per damut dels 100 graus, el que suposa un desperdici enregètic. D’altra banda, les calderes de condensació aprofiten l’escalfor latent de condensació de vapor d’aigua que es troba als gasos de combustió, i així són més eficients.

La caldera de condensació treballa a baixa temperatura, per sota dels 50 graus, de manera que és capaç de recuperar més energia i augmentar el rendiment, per sobre del  109% sobre el PCI del combustible.

Per tot plegat, considerem que una caldera de condensació és la millor caldera que podem recomenar per escalfar la teva llar. És el sistema de calefacció més versàtil, eficaç i eficient.

 

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *