Sunhouse 360º, la casa que et fa estalviar

sunhose-casa-giratoria

Sunhouse360º és la primera casa que pot girar sobre el seu propi eix, permetent així aprofitar la llum solar i, d’aquesta forma, fa estalviar energia. El projecte el firma un estudi d’arquitectura ubicat a Marbella format per un equip d’enginyers, arquitectes i dissenyadors que, després d’anys de treball, ha començat a comercialitzar la casa a Europa, i que compleix alguns dels que nosaltres considerem alguns dels aspectes més interessants en un habitatge: sostenibilitat, disseny i tecnologia al servei de l’estalvi d’energia.

L’habitatge Sunhouse 360º s’aproxima als estàndards de construcció d’edificis de consum d’energia gairebé nul (NZEB). Gràcies al seu sistema de gir, als sistemes constructius i d’instal·lacions, així com la qualitat dels materials de construcció utilitzats, Sunhouse 360º és capaç de disminuir les emissions de CO2 fins a un 68% i el consum en kwh/any en un 70% davant un habitatge convencional.

Sistema giratori per aprofitar la llum solar

El sistema de gir de la casa Sunhouse 360º permet rotar l’habitatge sobre el seu propi eix gràcies a dos motors de baix consum que la fan girar amb un període màxim de 15 minuts per volta. El control domòtic del sistema de gir és molt senzill i permet orientar l’habitatge de la manera més eficient per aprofitar al màxim l’energia solar o bé orientar-se a les diferents fites de l’entorn amb tres models de funcionament diferents: gir automàtic de tot l’habitatge, gir d’una habitació solar cap al sol i d’esquenes al sol, segons es desitgi, amb el què es minimitza la demanda d’energia.

sunhouse-interior-sala

Estalvi d’energia

L’habitatge a més utilitza l’energia solar tèrmica per captar l’energia del sol i produir aigua calenta sanitària, reduint així la factura elèctrica fins a un 80%. En un futur podrien instal·lar-se plaques fotovoltaiques per produir electricitat amb el que s’aconseguiria una casa autosuficient.

sunhouse-instalaciones

A més, tot l’habitatge està equipat amb solucions per augmentar l’eficiència energètica i el confort de la forma més eficient: bomba de calor reversible per satisfer la demanda de calefacció/refrigeració i producció d’aigua calenta, terra radiant per aigua connectat als panells solars, un complet sistema domòtic per controlar la il·luminació, la climatització i el sistema de gir i il·luminació LED.

Confort i qualitat constructiva

En l’execució de Sunhouse 360º s’ha fet ús dels més alts estàndards de construcció per aconseguir un habitatge sòlid i durador.

L’habitatge incorpora els més avançats sistemes d’instal·lacions, el qual, unit a la qualitat dels materials seleccionats, configura un interior acollidor, confortable i càlid. Un acurat disseny amb especial atenció als tancaments per garantir un aïllament eficaç i durador, cobertes i paviments i la finestra panoràmica de vidre corbat que permet aprofitar la llum solar i aïllar de l’exterior.

sunhouse-interior

Habitatge personalitzable

Sunhouse 360º permet personalitzar la casa al gust i necessitats de cada comprador, configurant la distribució interior, per la que es plantegen quatre configuracions diferents, i en l’elecció, d’entre una àmplia gamma d’acabats tant en interiors com en exteriors. A més permet afegir lluernes mòbils en la coberta i realitzar un projecte a mesura de les necessitats dels clients en quant a paisatgisme i altres detalls, però sens dubte, el gran avenç i contribució a l’autosuficiència energètica és la possibilitat d’incorporar una instal·lació fotovoltaica per generar electricitat, és a dir una estació d’autoconsum amb la que proporcionar energia elèctrica per l’habitatge, d’acord amb la normativa sobre autoconsum vigent en cada país, l’equip de Sunhouse 360º buscarà la solució més eficient.

sunhouse-casa-giratoria-noche

El què sens dubte ens ha conquistat és que Sunhouse 360º és un habitatge que parteix de l’arquitectura bioclimàtica per aprofitar al màxim la llum solar, i combina un cuidat disseny i tecnologia al servei de l’estalvi d’energia.

T’ensenyem en el següent vídeo el funcionament de Sunhouse 360º.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *