Termografia per diagnosticar l’estat de casa teva

Termografía

Vols reformar casa teva, fer-la més eficient energèticament i et diuen que et cal fer una termografia per veure l’estat de casa teva. De què et parlen?

Es multiplica per tot arreu la sensació de confusió i incomprensió i entres en pànic quan comences a sentir paraules com a corba de càrrega, fuites, avaluació de danys i pèrdues energètiques …Tot són elements d’una Termografia. 

A simple vista et pot semblar, donada la seva semblança amb la paraula termòmetre, que fa referència al mesurament de la temperatura de l’habitatge. No t’equivoques massa. Es tracta d’una nova tècnica de diagnòstic energètic. De la mateixa manera que el termòmetre prent la temperatura del  teu cos, la termografia  té com a finalitat mesurar la temperatura del teu habitatge i així detectar les pèrdues energètiques de la llar, fuites d’aire,humitats, plagues, etc.

Per realitzar una termografia s’utilitzen les càmeres termogràfiques, que recullen la radiació infraroja emesa per la superfície en forma de colors, basants en un codi visual per interpretar la informació sobre la temperatura. Amb això, es detecten els problemes prèviament però, això sí, sense fer en cap moment una intervenció invasiva a a la teva llar en cap moment. La eina ho fa sense contacte i a distància,

La principal informació que podrà aportar una bona acció d’anàlisi termogràfic al teu habitatge és:

1.- detectar les pèrdues d’energia: solen concentrar-se sobretot en les finestres i portes, en ser aquests buits de l’envoltant dels més febles.

2.- detectar la manca d’aïllament o els seus errors.

3.-  trobar fuites d’aire i entrades d’humitat en l’aïllament, a les teulades i en els murs interiors i exteriors.

4.-  localitzar ponts tèrmics i detectar les condicions dels sistemes de climatització

4.- detectar errades de construcció:  trobar avaries i errors elèctrics, trencaments en canonades d’aigua calenta, etc.

Tenir aquest diagnòstic dels problemes del teu habitatge et permetrà abordar-los d’una forma global i més eficient.

Un exemple en què s’ha emprat la termografia satisfactòriament és el Projecte Prei , un projecte de rehabilitació sostenible de baix consum energètic en un bloc d’edificis de Madrid i  un altre de Valencia.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *