Pl@antNet, una app que identifica plantes

app que identifica plantes

Com Shazam,  l’app de reconeixement de música, Pl@ntNet és una app que identifica plantes. Només cal fer una fotografia i esperar-ne el resultat. T’expliquem com funciona.

Si ets dels que t’agrada passejar pel camp i reconèixer les plantes que t’hi trobes, Pl@ntNet et serà de gran utilitat. Només hauràs de fer una fotografia amb el teu telèfon móvil i esperar que l’app et doni el resultat. El sistema es basa en una comparació de la imatge amb les imatges de la seva base de dadese botànica. De moment l’app té me´sde 4100 especies de plantes silvestres de la flora francesa. N’estan excloses les plantes ornamentals.

Pl@ntNet és un projecte finançat per la Fundació Agropolis i l’han desenvolupat un consorci de científics de Agricultural Research for Development (CIRAD), el Institut National de la Recherche Agronomique (INRA), el Institut National de Recherche en Informatique et en Automatique (INRIA), IRD i la Xarxa Tela Botànica. S’ha desenvolupat una base de dades amb més de 4 mil especies de plantes natives, organitzades segons el continent d’origen.

L’app encara està en fase de desenvolupament. Alguns usuaris han tingut algun problema, però pots descarregar-te-la i provar-ho tu mateix. Està disponilbe a Google Play i iTunes. Si vols comprovar-ne la fiabilitat, et recomanem visitar algún jardí botánic com per exemple el Jardí Botànic de Barcelona o el Jardí Botánic de Plantes Medicinals Ecoherbes Park. Alla hi trobaràs mes de 350 espècies, amb el nom i tota la informació sobre la planta.

Per a un funcionament óptim de l’app, els seus  desenvolupadors recomanen fer una fotografia de detall dels trets diferenciadors de l’exemplar, és a dir, com un petit retrat de la planta. Prova-ho i digues com t’ha anat !

Així funciona app que identifica plantes

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *