Wwoofing : Viatges low cost a granges orgàniques de tot el món

Wwoofing

Si t’agrada viatjar, t’apassiona la vida a la natura, vols tenir una vida marcada per un consum orgànic i sostenible, i a més vols viatjar, el Wwoofing fa per tu. És l’oportunitat que estàs buscant per recórrer el món mentre col·labores amb el medi ambient i tot a un baix cost .

Wwoofing són les sigles de World Wide Opportunities on Organic Farms, en català, “Oportunitats Globals en Granges Orgàniques”. És a dir,  és una xarxa organitzada per treballar en granges orgàniques a tot el món.

Es tracta d’un intercanvi, un acord basat en el win-win (guanyar-guanyar) en el qual a canvi d’allotjament i menjar, hauràs de treballar en una granja. A banda d’una experiència única, .aquesta pràctica pot fins i tot donar-te beneficis com aprendre d’una cultura del teu interès o un nou idioma.

Darrera la iniciativa està una associació, que originalment es deia Working Weekends on Organic Farms, que va crear  la britànica Sue Coppard. Volia mostrar als seus companys de feina com era la vida fora de la ciutat, en les granges i  ensenyar com era l’agricultura ecològica.

Quan es va crear, Wwoofing tenia l’objectiu de capacitar personal per treballar en el cultiu i donar-los l’oportunitat d’exercir aquesta tasca tant en àrees rurals de Gran Bretanya com en altres països.

Encara que en l’actualitat es pot dir que l’organització encara està a les baceroles com a entitat, sí que hi ha un organisme que juga el paper de rector de les activitats que es realitzen. Els membres de Wwoofing s’encarreguen d’exercir de pont entre els voluntaris i el lloc d’allotjament, de resoldre inconvenients i serveixen de guia en cas de tenir dubtes o problemes en el procés. Per participar-hi, t’hauràs de donar d’alta com a membre i per 20€ l’any tindràs accés a la base de dades de les granges que participen en el projecte.

Per pertànyer al Wwoofing  l’únic requisit que has de tenir és responsabilitat, compromís i entusiasme. De la resta només et queda localitzar amfitrions de tot el món a la pàgina web WWOOF que sol.licitin voluntaris i oferir-te. Els treballs en què et pots involucrar depenen en gran mesura del tipus de granja on vas a parar. Pots ser sembrar, collir, alimentar animals, netejar la mala herba, entre altres activitats relacionades a l’agricultura.

Si d’entrada estàs pensant en viatjar a l’altra banda del món, et diem que t’ho pensis. Avalua la teva  experiència  perquè és recomanable donar les primeres passes en granges locals. Més endavant podràs provar aventures més grans, tindràs més experiència en les tasques de camp i  destresa suficient perquè tot resulti de forma òptima.

Si finalment t’apuntes a l’experiència. Explica’ns-ho ! 🙂

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *