València estudia instalar màquines de retorn d’envasos

màquines de retorn d'envasos

L’Ajuntment de València vol reduir la utilització d’ampolles de plàstic al seu municipi i es planteja incentivar als ciutadans per a que les reciclin. Per això, estàn estudiant la instal.lació de màquines de retorn d’envasos que donin tiquets de descompte.

El plàstic és, sens dubte, un dels grans enemics del planeta. Reduir el consum, reciclar correctament el que fem servir, hauria de ser una prioritat a tot poble o ciutat. Això és el que volen aconseguir a València i s’han fixat en les iniciatives que emprenen diversos ajuntaments alemanys, com el d’Hamburg.

A diferència del model alemany, els consumidors valencians no pagarien per avançat un dipòsit per l’envàs, però si se’ls compensaria amb cupons de descompte per a realitzar compres en els mateixos centres on estiguin instal·lades les màquines de retorn d’envasos.

Les regidories de Comerç i Medi Ambient de l’Ajuntament de València estan estudiant diverses propostes per a instal·lar màquines de retorn d’envasos en els seus mercats municipals.

Amb aquest sistema, el ciutadà retornaria els envasos buits a una màquina i aquesta a canvi li premiaria amb un tiquet descompte a bescanviar en les parades del mercat on està instal·lada la màquina. El sistema a més d’afavorir el reciclatge, fomenta les compres en els mercats locals.

Aquest sistema ha permès als països que el fan servir, augmentar la taxa de devolució d’envasos fins pràcticament el 100%. Perquè et facis una idea, així funciona una màquina de retorn d’envasos en un supermercat alemany:

T’agradaria que al teu poble o  ciutat s’utilitzés també aquest sistema? Demana-ho al teu ajuntament ! Per un planeta més verd, ” Think global, act local ” 🙂

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *