L’Ajuntament d’Hamburg prohibeix les capsules de cafè

hamburg prohibeix capsules cafe

L’Ajuntament d’Hamburg s’ha proposat lluitar contra la generació excessiva de residus. Les capsules de cafè i les ampolles de plàstic són considerats enemics públics. ¿Se’n sortirà?

La segona ciutat més gran d’Alemania acaba d’aprovar un plà detallat en un document de 150 pàgines on s’estableixen tots els criteris per a una ciutat sostenible. Amb una despesa anual de 250 milions d’euros en material administratiu, la ciutat s’ha compromès en reduir el consum de productes que siguin contaminants.

A més de prohibir les ampolles de plàstic o les càpsules de cafè, també s’inclouen mesures relacionades amb la neteja o la il.il·luminació d’edificis públics. Els funcionaris de l’ajuntament tindran a  la seva disposició bicicletes o abonaments de transport pels desplaçaments que hagin de fer en horari laboral.

Amb el diner públic no es comprarà cap més ampolla de plàstic i el subministrament d’aigua es farà mtijançant fonts públiques. Hamburg segueix així iniciatives engegades per ciutats com San Francisco, que fins i tot ha prohibit la venda d’aigua embotellada en plàstic a tot el sòl o edificis públics.

El govern municipal,  format per Els Verds en coalició amb els socialistes, també ha fet una llista de productes de la neteja prohibits, tots aquells que contenen clor, i recomanacions per fer una compra tecnològica menys perjudicial pel medi ambient.

En lluita: Hamburg prohibeix les càpsules cafè

L’Ajuntament d’Hamburg dóna un pas més i ha declarat les càpsules de cafè non grates i no s’hi destinaran diners públics en la seva compra. Segons el portaveu municipal de Medi Ambient, Jan Dube, “les càpsules no es poden reciclar perquè estan fetes d’una barreja d’alumini i plàstic. Son sis grams de cafè per un envoltori de tres grams i creiem que a Hamburg no s’hauria de destinar els diners dels ciutadans a promoure la generació de residus com aquests”.

Una vuitena part de tot el cafè que es ven a Alemania es en forma de càpsula. L’Ajuntament d’Hamburg proposa als ciutadans la recompra de les seves màquines de càpsules, com a mesura compensatòria per incentivar el seu desús. De fet, a Europa actualment es venen més màquines de càpsules que les tradicionals.

¿Què et sembla la iniciativa? ¿Estaries disposat a deixar de consumir cafè en càpsules o et suposa un gran enrenou?

 

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *