10 aliments que no haurien d’anar a la nevera

alimentos no nevera

El refrigerador es una eina per emmagatzemar aliments. Però hi ha aliments que no haurien d’anar a la nevera. Inclòs en contra del què es pensa habitualment. La refrigeració fa que alguns productes perdin el seu sabor o que la seva textura canviï, o que es facin malbé més ràpidament a causa de la condensació del refrigerador.

Si no coneixes encara quins aliments que no haurien d’anar a la nevera, en aquest article te’ls ensenyarem.

Cebes: Si vols conservar bé les cebes, posa-les en un espai fresc i sec, a temperatura ambient. Les cebes poden adquirir bactèries si no reben el tractament adequat. Aquestes bactèries augmenten considerablement en el congelador. Aquest aliment mai ha de guardar-se ni pelar si no és en un recipient hermètic i necessita exposició a l’aire per conservar la seva vida útil durant més temps.

Tomàquets: Els tomàquets en el refrigerador perden la seva textura i el seu sabor original. L’Institut Nacional d’Investigació Agronòmica senyala que quan un tomàquet es sotmet a una temperatura freda, perd nivells de sucre, àcid i volàtils. Han de conservar-se a temperatura ambient.

Patates: Les patates en el refrigerador es descomponen més fàcilment i perden sabor. Les patates s’han de conservar, sense rentar, en un lloc ventilat, fresc i sec. La humitat genera brots de fongs.

Cafè: Ha de conservar-se en un espai fresc i sec. Si es conserva a la nevera, perd el seu sabor i olor. A més, absorbirà els olors d’altres productes. Recomanem guardar-lo en un recipient hermètic, preferiblement en un lloc fosc.

All: Es conserva molt millor a temperatura ambient, en un espai fresc i sec. En el refrigerador, en canvi, perdria les seves propietats, es fa malbé més fàcilment. Fora de la nevera, pot durar mesos.

Mel: La mel ha de conservar-se sempre tapada i a temperatura ambient. La mel, si es guarda a la nevera, es cristal·litza i es torna espessa molt ràpidament.

Alvocats: Conservar els alvocats a la nevera farà que s’endarrereixi la seva maduració. Al comprar alvocats, si vols que estiguin llestos per consumir, et recomanem que els deixis a temperatura ambient.

Pa: un error molt comú del consumidor, ja que pensen que allà es conserva millor. El refrigerador, en canvi, accelera la descomposició del pa, fent que envelleixi més ràpid i que desenvolupi fongs.

Xocolata: La xocolata no requereix refrigeració, a menys que estiguem en un clima molt càlid. La xocolata conserva millor l’olor en espais lliures d’humitat, a la temperatura ambient. No obstant, tampoc és bona la calor extrema.

Pinyes: Endarrereix la seva maduració i conserva el seu sabor. Si una pinya es posa a baixa temperatura, s’anul·len els enzims que les ajuden a millorar i perden dolçor.

Cereals i pasta: Es conserven molt millor a temperatura ambient. Les baixes temperatures de la nevera fan que perdin les seves propietats, alteren el sabor i fan que esdevinguin desagradables al paladar.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *