A casa, sabates fora

bebe 18166

Caminar descalç és molt saludable, de fet el peu humà està dissenyat per caminar sense sabates. A Àsia i els països nòrdics tothom es treu les sabates a l’entrada de la llar. No és quelcom únicament cultural, darrere també hi ha raons de salut i d’higiene en la llar.

Les sabates ens permeten caminar amb tranquil·litat sense fer-nos mal als peus. Fa uns 50.000 anys que els utilitzem. Però en la llar és millor que caminem descalços. No només perquè va millor pels peus i l’esquena, sinó que també és més adequat per l’adaptació evolutiva. De fet, és una cosa que tendim a fer durant l’estiu. Perquè no també a l’hivern?

Si el què et preocupa és refredar-te, pots evitar-ho amb una bona climatització de la llar a l’hivern. Si tens pressupost pots instal·lar un sistema de calefacció per terra radiant. També ho pots solucionar posant terra de fusta o parquet, que conservarà l’escalfor i quan caminis descalç, et donarà una agradable sensació de confort.

Per què les sabates fora a casa?

L’ésser humà ha passat de caminar amb dues cames i el seu peu pot caminar llargues distàncies sense arribar a cansar-se. En els últims 5 milions d’anys ha succeït això, i només des de fa 50.000 anys hem començat a utilitzar sabates i sabatilles.

En les ciutats en les que vivim, no es pot caminar descalç fora de casa. Ens faríem mal als peus amb tota seguretat i se’ns infectarien de tota classe de contaminacions. No obstant, dins de la llar, no fa falta utilitzar sabates i té molts beneficis no utilitzar-los. El primer motiu és perquè és més adequat pel cos. No l’obliguem a fer alguna cosa per la que no està preparat.

Algunes cultures, com les asiàtiques, tenen la costum de deixar les sabates a la porta. Això és una bona mesura per diverses raons.

Salut i confort

Caminar descalç és més saludable pel cos. Una mala postura del peu pot generar dolors en diferents parts del cos. Això no depèn de si les sabatilles són o no còmodes. El peu humà està dissenyat per caminar descalç. Estarà menys humit i tindrà menys propensió a tenir fongs. També genera més benestar físic i emocional. Al entrar en contacte directament amb diferents superfícies activarem els nostres punts de reflexoteràpia. A més, descalçar-se a casa implica molt més confort.

Bactèries

Quan caminem pel carrer, les sabates recol·lecten bactèries, que es van escampant per tot arreu per on es trepitja. Un estudi de la Universitat d’Arizona (EEUU) va descobrir que hi havia 421.000 bactèries en les soles de les sabates. Entre elles, es troben la meningitis, la Esterichia, la diarrea i altres malalties infeccioses. Així que és un bon motiu per deixar les sabates a l’entrada i no escampar per casa el què porta la sola de la sabata.

Toxines

És molt fàcil que les restes dels herbicides es colin en les llars a través de les sabates, segons l’Agència de Protecció Ambiental d’Estats Units. També altres elements tòxics, escampats per la vegetació, poden acabar en les sabates encara que no hagis anat a cap plantació, ja que la persona que si que hi ha anat els porta a la ciutat. I d’allà, cadascú a casa seva. Molts d’aquests elements són tòxics per la ciutat, intestinals, problemes de pell, estomacals.

La pols també és quelcom molest a casa. Gran part de la pols de la casa prové de les sabates. No utilitzar les sabates significa més neteja i menys despesa energètica i menys consum de productes de neteja.

Desgast dels terres

Siguin de fusta, ceràmics, material o catifa, la pols genera desgast del terra. Tot dura més en la nostra llar quan no utilitzem les sabates.

Veïns

Al no utilitzar sabates, es fa menys soroll, de manera que els teus veïns no escoltaran les teves passes.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *