ropa-inteligente-temperatura

Roba intel·ligent que controla la temperatura de la teva llar

ropa-inteligente-temperatura

T’imagines poder adaptar la climatització de casa teva a la temperatura del teu cos automàticament? Pot semblar cosa de pel·lícules futuristes, però la veritat és que ja existeix la primera col·lecció de roba intel·ligent que fa possible connectar a les persones amb els dispositius de climatització de la llar per aconseguir una temperatura perfecta i personalitzada.

Es tracta d’una combinació de tecnologia amb alta costura. I és que el projecte BAXIProject, engegat per l’empresa Baxi, amb la col·laboració del dissenyador Modest Lomba, té com a objectiu millorar el dia a dia de les persones i aconseguir una climatització perfecta. Per a això han desenvolupat peces que són capaces de mesurar la nostra temperatura corporal i enviar les dades recollides, per mitjà d’una aplicació mòbil, als dispositius de la casa que s’encarreguen de climatizar les habitacions.

El funcionament és possible gràcies al fet que la peça té incorporats un conjunt de sensors repartits en quatre punts (mànigues i aixelles) que mesuren la temperatura corporal. Els sensors de les mànigues s’encarreguen de recollir la temperatura perifèrica i aquells situats en les aixelles mesuren la temperatura central del cos. A més, aquests sensors també seran capaços de mesurar la humitat, un factor molt important per detectar la sensació tèrmica de la persona.

ropa-inteligente

Una vegada s’hagin recollit totes aquestes dades, se sincronitzen per enviar-les a l’aplicació del mòbil i aquesta s’encarrega de processar-les per obtenir conclusions sobre la temperatura de confort per a cada persona a cada moment.

Mitjançant aquesta aplicació també serà possible controlar la temperatura de cada membre de la família i fins i tot mostrar alertes davant casos concrets com a febre, hipotèrmia o altres avisos relacionats amb la salut.

Recollits totes aquestes dades, seria possible transmetre tota la informació al dispositiu que regula la climatització de la llar (termòstat o aplicació d’aire condicionat) per adequar la temperatura a cada moment.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *