7 raons per escollir radiadors en la teva instal·lació de calefacció

radiadors

Els radiadors emeten calor, i connectats als generadors de calefacció, escalfen la temperatura de la llar. La seva ubicació en llocs visibles de l’habitatge, el seu fàcil ús i la seva ràpida resposta per aconseguir el confort tèrmic els converteixen en el sistema més utilitzat per escalfar la llar a Espanya.

En aquest post parlarem de 7 raons de pes per escollir radiadors per la teva instal·lació de calefacció,

Adaptables

El principal avantatge dels radiadors és que són versàtils i es poden combinar amb generadors de calor. Poden treballar juntament amb calderes de condensació, bombes de calor, calderes de biomassa, sistemes geotèrmics… Si es substitueixen equips generadors per altres millors, farà falta disminuir la temperatura dels radiadors instal·lats, o incrementar la superfície amb uns de nous.

Confort tèrmic

Transmeten escalfor de manera ràpida i la seva velocitat de resposta és elevada. Per això és un dels sistemes empleats per escalfar segones residències.

Estètics

Es poden integrar en qualsevol part: radiadors de disseny, verticals, horitzontals, tovallolers… Es pot trobar fàcilment un radiador que s’adapti a les nostres necessitats, segons el material, color i tipologia.

Ecològics.

Es poden instal·lar juntament amb generadors d’escalfor altament eficients i sistemes renovables, reduint les emissions de diòxid de carboni en relació a altres emissors de calor. Els nous generadors de calor Classe 5 augmenten el rendiment de les instal·lacions de calefacció. Treballen segons les necessitats de confort tèrmic de la llar, a més de reduir els elements contaminants.

Eficiència

Els últims canvis en el RITE estan enfocats a fer les instal·lacions més eficients. Per una part, es demanen generadors de calor amb millor rendiment i que redueixin les emissions. També es creen modificacions pel càlcul d’emissores; la temperatura mitjana és de 60º.

La normativa espanyola (CTE, RITE) i la pròxima normativa europea (Energy Related product, ErP…) impliquen més rendiment, menys contaminació i ús d’energia renovable. Fabricar radiadors amb la norma UNE E exigeix garantitzar l’eficiència i bon rendiment d’aquests productes.

Segurs

Un sistema molt segur que ajuda a calefactar els habitatges. Milions de radiadors instal·lats en múltiples cases són una bona garantia de la seva fiabilitat.

Regulables

Els radiadors es poden regular. Els radiadors amb gas permeten la instal·lació de vàlvules termostàtiques i controlar la temperatura de les diferents estàncies de manera individual. Es pot estalviar així fins a un 15%. Quan es tracta de radiadors elèctrics, es pot seleccionar en el display la temperatura més interessant per cadascun dels radiadors.

Per aquests motius el radiador és un emissor de calor molt popular, una opció segura, econòmica i d’alta fiabilitat. Amb quins generadors de calor estàs combinant els radiadors per gaudir del confort tèrmic de casa teva? Fas un manteniment anual del sistema de calefacció i purgues els teus radiadors?

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *