reutilizar-agua-aire-acondicionado

Com reutilitzar l’aigua de l’aire condicionat?

reutilizar-agua-aire-acondicionado

Per funcionar correctament, els aparells d’aire condicionat han d’expulsar gotes d’aigua a través de la seva unitat exterior. Aquestes gotes d’aigua que genera l’aire condicionat són totalment normals. I es generen per procés d’evaporació que té lloc a l’interior de l’aparell.

Normalment, tota aquesta quantitat d’aigua s’aboca al clavegueram i es perd. Molts no ens adonem que aquesta aigua es pot reutilitzar. Encara que mai per a usos que impliquin el consum d’humans o altres éssers vius. A continuació t’expliquem quins usos pots donar-li.

Tenint en compte que el sistema d’aire condicionat pot produir fins a 20 litres d’aigua al dia, això pot ser un estalvi significatiu d’aigua. En primer lloc, hem d’utilitzar un recipient per recollir l’aigua gota a gota. Haurem d’estar atents i canviar els recipients per evitar que es desbordi l’aigua.

Però hem de recordar que, encara que es tracta d’aigua destil·lada, en cap cas és aigua potable. De fet, aquesta aigua està en contacte amb tots els compostos nocius que hi ha a les nostres cases: microorganismes, àcars, pols, tabac, bacteris, pol·len, etc. A més, té una acidesa molt alta, per la qual cosa tampoc és recomanable utilitzar-la per regar les plantes, ni donar a beure a les mascotes.

Fins aquí sembla una mica difícil reutilitzar l’aigua sobrant de l’aire condicionat. Però hem de tenir en compte que molta de l’aigua que utilitzem a casa no té per què ser aigua neta i potable. Pensa, per exemple, en l’aigua de la planxa. De fet, un ús molt comú és utilitzar l’aigua sobrant per planxar. En ser aigua destil·lada no té residus. Per això és perfecta per planxar roba sense deixar cap taca de calç en les teves peces.

Altres usos que podríem donar-li a aquesta aigua sobrant són recarregar la cisterna del vàter, emplenar l’eixugaparabrisa del cotxe juntament amb sabó netejavidres o utilitzar-la per a la neteja sempre que no estigui tèrbola i la barregem amb els productes adequats.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *