aire-acondicionado-alergias

L’aire condicionat redueix les al·lèrgies

aire-acondicionado-alergias

En un dia habitual, passem el 90% del temps en espais interiors, ja sigui a casa, en el treball, en el cotxe, en el gimnàs, comprant en el supermercat, etc. Això implica més de 21 hores del dia i moltes possibilitats de sofrir al·lèrgies

L’aire condicionat redueix les al·lèrgies?

Una al·lèrgia és una resposta del sistema immunitari davant un agent al qual considera estrany i perjudicial, l’al·lergogen. La seva mesura de defensa és la producció d’un tipus d’anticossos que, en entrar en contacte amb l’al·lergogen, allibera substàncies com la histamina, responsable dels símptomes típics de les al·lèrgies.

Als espais tancats és molt més fàcil inhalar qualsevol tipus d’al·lergògens, sobre tots els àcars de la pols que causen al·lèrgies i poden provocar asma.

Els àcars de la pols viuen als mateixos espais interiors que habitem. Així que no és d’estranyar que les malalties al·lèrgiques afectin un 30% de la població espanyola, segons informa la Societat Espanyola de Alergología i Immunologia Clínica (SEAIC). Davant aquesta situació, durant molts anys les persones al·lèrgiques han utilitzat aspiradors per resoldre el problema dels àcars. Cosa que requereix molt temps i esforç. A més, cal fer-ho cada dia per mantenir la casa lliure d’àcars.

Una solució molt més eficaç és acabar el problema a l’origen. Cal evitar els mateixos àcars. Per a això, s’han d’eliminar les seves condicions de vida. L’hàbitat dels àcars de la pols és una llar càlida i humit. Per sort, la millor eina que tenim per canviar aquestes condicions és l’aire condicionat.

Acabar amb la humitat

L’aire condicionat actua com un deshumidificador, eliminant els ambients càlids i humits i deshidratant als àcars. En aquestes condicions els àcars es reprodueixen i es mouen més lentament, cosa que disminueix dràsticament la seva capacitat per causar al·lèrgies.

No obstant això, moltes llars amb aire condicionat segueixen infestats d’àcars. Això es deu a una mala circulació. Els aparells d’aire condicionat mal instal·lats o amb un manteniment pobre permeten que els àcars es desenvolupin a les zones on l’aire no arriba.

Consells per a un ambient lliure de partícules al·lèrgiques

Tria un aire condicionat amb filtres de qualitat: els aparells d’aire condicionat recullen l’aire de l’exterior i l’utilitzen per refrigerar-lo i, amb ell, refredar les estades, per la qual cosa viatja circularment a través dels filtres de l’aparell. És molt important que triïs un climatitzador amb filtres d’alta densitat per retenir les partícules microscòpiques de pols de l’ambient i, així, a més de refredar l’aire, ho netegin i purifiquin en passar pels seus filtres.

Neteja els filtres habitualment: a mesura que va passant l’aire pels filtres, la pols i altres partícules es van acumulant en ells. Si no els netegem amb regularitat, aquestes partícules tornaran a ser expulsats a la casa. Per això, és necessari rentar-los amb regularitat seguint les instruccions del fabricador.

T'HA AGRADAT AQUEST CONTINGUT? SUBSCRIU-TE AL NOSTRE NEWSLETTER

0 Comentaris

Deixar un comentari

Vols comentar?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *